fOkus

Om fOkus

fOkus udkommer ikke anno 2024

Det er stadig muligt at købe kalender og notesbøger her på shoppen.

Elsker du tegningerne, kan du købe nogle af dem som plakat her i en lille limited edition.

Find dem i shoppen... 

knus fra Julie og Ella 

 

fOkus kalenderen er skabt fordi vi selv manglede den. Vi manglede en smuk kalender med danske helligdage, vi manglede en kalender med flere notessider og vi manglede en bæredygtig en af slagsen.

Undervejs i projektet fandt vi også ud af, at kalenderen skulle have et element af kærlig inspiration. Derfor valgte vi at fylde den med smukke illustrationer. I år er det smukke blyantstegninger – forvandlet af Ella Skov – der er én for hver uge.

Det store O i fOkus er et symbol på den cirkel, som er et gennemgående element i kalenderen. Cirklen der hjælper dig med at holde fOkus. Du kan bruge den til at skrive i, til at mindmappe med, til at tegne videre på, til at farvelægge. Og apropos farvelægge, så er det bare at slå dig løs med dine nyspidsede farveblyanter …

fOkus har introduceret en smuk og praktisk notesbog der ligger i forlængelse af kalenderens enkle design. Vi har kaldt den 'nOter'. 

Endelig er der en lille serie på 12 kOrt som indeholder grafik og tegninger fra fOkus kalenderens 12 måneder. De er trykt på lækkert 300 g offset papir sådan at de både kan bruges til dekoration, indrammes eller som et smukt kort til gaven. 

 

Om fOkus-kalenderen

 

Om nOter

 

Miljømærker

Din fOkus kalender 2023 er selvfølgelig miljømærket med Svanen

Alt er produceret på FSC-certificeret papir.

Det smukke grønne gummibånd er FSC-certificeret og Fair Rubber.

fOkus kalenderen er medlem af GoGreen Danmark.

Hele kalenderen er nu vegansk –  Vi har fået vores skønne trykkeri til at sikre sig der ikke er animalsk materiale i hverken papir eller lim, så hele kalenderen er plantebaseret.

Den er trykt på det lokale trykkeri på Nørrebro – Eks-skolens Trykkeri – http://www.eks-skolens.dk/

Den er pakket ved stuebordet i hyggeligt selskab.

Og så er den smuk, delikat og funktionel 

 

Hvem står bag

Det gør illustrator og grafiker Ella Skov og arkitekt & ukrudtsentusiast Julie A. Swane

I slutningen af 2015 fik Charlotte Monica Bredsted og Julie A. Swane ideen til en kalender lidt ud over det sædvanlige. Og i løbet af 2016 co-createde vi den første fOkus kalender 2017, som blev smukt layoutet af grafiker Ella Skov

Nu har Ella Skov taget teten sammen med Julie A. Swane og sammen har de to stået for kalenderen siden 2018 udgaven. Vi arbejder hvert år med at forbedre både miljøprofil og kvalitet. Og håber på den måde at kunne inspirere andre der trykker bøger til at gå samme vej. Vi har siden 2018 været med i GoGreen Danmark.