fOkus

Om fOkus

fOkus kalenderen er skabt fordi vi selv manglede den. Vi manglede en smuk kalender med danske helligdage, vi manglede en kalender med flere notessider og vi manglede en bæredygtig en af slagsen.


Undervejs i projektet fandt vi også ud af, at kalenderen skulle have et element af kærlig inspiration. Derfor valgte vi at fylde den med smukke illustrationer. I år er det smukke blyantstegninger – forvandlet af Ella Skov – der er én for hver uge.

Det store O i fOkus er et symbol på den cirkel, som er et gennemgående element i kalenderen. Cirklen der hjælper dig med at holde fOkus. Du kan bruge den til at skrive i, til at mindmappe med, til at tegne videre på, til at farvelægge. Og apropos farvelægge, så er det bare at slå dig løs med dine nyspidsede farveblyanter …

Vi er stolte af at vi har udviddet vores lille produktion fra 1 til 3 produkter her i 2021. fOkus introducerer nu en smuk og praktisk notesbog der ligger i forlængelse af kalenderens enkle design. Vi har kaldt den 'nOter'.

Desuden har vi tilføjet en 'fOkus familiekalender' som kan hjælpe dig til at holde overblikket i hver måned gennem 2021. Illustrationerne fra kalenderen får her lidt mere plads at boltre sig på. 


Om fOkus-kalenderen


Om nOter


fOkus familiekalender


Miljømærker

Din fOkus kalender 2021 er selvfølgelig miljømærket med Svanen

Alt er produceret på FSC-certificeret papir.

Det smukke grønne gummibånd er FSC-certificeret og Fair Rubber.

Læsebåndet er GOTS certificeret økologisk bomuld.

fOkus kalenderen er medlem af GoGreen Danmark.

Hele kalenderen er nu vegansk –  Vi har fået vores skønne trykkeri til at sikre sig der ikke er animalsk materiale i hverken papir eller lim, så hele kalenderen er plantebaseret.

Den er trykt på det lokale trykkeri på Nørrebro – Eks-skolens Trykkeri – http://www.eks-skolens.dk/

Den er pakket ved stuebordet i hyggeligt selskab.

Og så er den smuk, delikat og funktionel 


Hvem står bag

Det gør grafiker Ella Skov og arkitekt & ukrudtsentusiast Julie A. Swane

I slutningen af 2015 fik Charlotte Monica Bredsted og Julie A. Swane ideen til en kalender lidt ud over det sædvanlige. Og i løbet af 2016 co-createde vi den første fOkus kalender 2017, som blev smukt layoutet af grafiker Ella Skov

Nu har Ella Skov taget teten sammen med Julie A. Swane og sammen har de to stået for kalenderen siden 2018 udgaven. Vi arbejder hvert år med at forbedre både miljøprofil og kvalitet. Og håber på den måde at kunne inspirere andre der trykker bøger til at gå samme vej. Vi har siden 2018 været med i GoGreen Danmark.